MILJÖ

Vi arbetar för en bättre miljö

Rening och återvinning

Vi på Tvättcenter strävar efter att vara regionens grönaste tvätteri. Därför har vi investerat i en återvinningsanläggning som renar allt vatten från tvättmaskinerna. I återvinningsanläggningen bryter bakterier ner oljor och lösningsmedel till ofarliga grundämnen. Vattnet som passerat genom anläggningen är så rent från dessa ämnen att 85 % av vattnet återanvänds.

Återvinningssystemet gör också att cirka 50 % av tvättmedlet återanvänds. Även energiåtgången för att värma vattnet har minskat med cirka 60 % tack vare att värmen återvinns. Sedan 40-talet har vi på Tvättcenter arbetat för att ge allt från frisörer, förskolor, fastighetsbolag och butiker till industriföretag och kommuner en renare inomhusmiljö.

0%
av vattnet återanvänds
0%
av tvättmedlet återanvänds.
0%
har även energiåtgången för att värma vattnet minskat

FR2000-certifiering

Tvättcenter är miljö- och kvalitetscertifierat enligt FR2000. FR2000 är ett integrerat ledningssystem som ställer krav på kvalitet, miljö, kompetensförsörjning, hälsa och säkerhet. Grundläggande värderingar i FR2000 är nöjd kund, affärsmässighet och kompetenta samt motiverade medarbetare.

TIFF-duken

Genom att minska användningen av engångsmaterial inom industri- och serviceföretag minskas sopberget. TIFF-duken är en tork- och putsduk som återanvänds. När duken tvättas hos Tvättcenter bryts oljor och lösningsmedel ner i en återvinningsanläggning, vilket leder till att mindre miljöfarliga ämnen kommer ut i naturen.

Premierade med miljöpris från IHH

1998 fick Tvättcenter ett prestigefyllt miljöpris från Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Priset fick vi för vårt ständigt pågående miljöarbete.

KONTAKTA OSS

Du är alltid lika välkommen att kontakta oss.
Det är ett rent nöje att få hjälpa dig!

TELEFON

0140-201 00

FAX

0140-203 03

TELEFON

0140-201 00

FAX

0140-203 03